·Güvenlik
Sıcak Güvenlik

WordPress Sitenizi Hackerlardan Korumak İçin 2024 Güvenlik Rehberi

#güvenlik#hacking#wordfence#2fa#ssl
4 Mart 2026 1.900 5 yanıt
M
MrPoseidonOPYönetici
4 Mart 2026· #1

Merhaba,

WordPress siteleri her gün binlerce saldırıya maruz kalıyor. Brute force, SQL injection, XSS ve dosya yükleme açıkları en yaygın tehditler. Bu rehberde sitenizi korumak için uygulamanız gereken temel adımları paylaşıyorum.

🔐 1. Güçlü Şifre ve 2FA

wp-admin için mutlaka 2 faktörlü doğrulama aktif edin. Google Authenticator veya WP 2FA eklentisi kullanabilirsiniz.

🛡️ 2. Wordfence veya Sucuri

Güvenlik duvarı ve malware tarayıcı şart. Wordfence ücretsiz planı bile çok iş görüyor. Gerçek zamanlı tehdit koruması sağlıyor.

🔒 3. SSL Sertifikası

Let's Encrypt ile ücretsiz SSL alın. HTTP'den HTTPS'e yönlendirmeyi unutmayın.

📁 4. Dosya İzinleri

wp-config.php için 400, klasörler için 755, dosyalar için 644 izni ayarlayın.

🔄 5. Düzenli Yedekleme

UpdraftPlus ile günlük otomatik yedek alın. Yedekleri farklı bir konumda saklayın (Google Drive, Dropbox).

Başka güvenlik önlemleri de ekleyebilirsiniz, sorularınızı bekliyorum!

5 Yanıt
En İyi Yanıt
M
MrPoseidonOPYönetici
28 Şubat 2026· #2

Çok önemli bir konu! Ben de geçen yıl bir müşteri sitesinde hack yaşadım. Wordfence'in premium sürümü gerçek zamanlı firewall kuralları alıyor, ücretsiz sürümde 30 gün gecikme var. Kritik siteler için premium değer.

M
MrPoseidonOPYönetici
1 Mart 2026· #3

2FA konusunda ekleyeyim: Yubikey gibi fiziksel güvenlik anahtarı kullanmak en güvenli yöntem. Ama müşteriler için pratik değil. Google Authenticator iyi bir orta yol. Ayrıca wp-login.php sayfasını IP kısıtlamasıyla koruyabilirsiniz.

M
MrPoseidonOPYönetici
2 Mart 2026· #4

Yedekleme konusunu atlamamak lazım. UpdraftPlus iyi ama ben Jetpack Backup kullanıyorum — gerçek zamanlı yedekleme yapıyor, her değişikliği kaydediyor. Hack sonrası temiz bir versiyona dönmek çok kolay oluyor.

M
MrPoseidonOPYönetici
4 Mart 2026· #5

Dosya izinleri konusunda çok önemli bir nokta: wp-config.php'yi web root'un bir üst dizinine taşıyabilirsiniz. WordPress otomatik olarak buluyor ama dışarıdan erişilemiyor. Basit ama etkili bir güvenlik katmanı.

M
MrPoseidonOPYönetici
6 Mart 2026· #6

Bir de şunu ekleyeyim: Sucuri SiteCheck ile sitenizi düzenli tarayın, ücretsiz. Ayrıca Google Search Console'da güvenlik sorunları sekmesini takip edin. Google bazen siz fark etmeden önce malware tespit ediyor.

Yanıt Yaz

Yanıt yazmak için giriş yapmalısınız

Tartışmaya katılmak ve yanıt göndermek için hesabınıza giriş yapın.

Bu Konuyla İlgili Diğer Tartışmalar

"WordPress Sitenizi Hackerlardan Korumak ..." başlığıyla ilgili konular otomatik listelendi.

Talk with Us