MrPoseidon
Konu Sahibi0 gönderi
0 puan
Üye: 2026
Google bugün Gemini 2.5 Pro'yu duyurdu ve ben hemen test ettim. İşte dikkat çeken özellikler:
Evet, yanlış okumadınız — 2 milyon token! Artık tüm bir kod tabanını veya uzun belgeleri tek seferde işleyebiliyorsunuz. GPT-4o'nun 128K token limiti yanında devasa bir fark.
Video, ses, görsel ve metin analizini aynı anda yapabiliyor. Bir YouTube videosunu yükleyip içeriği hakkında soru sorabiliyorsunuz.
Türkçe performansı önceki versiyonlara göre %60 iyileşmiş. Artık deyimleri ve kültürel referansları çok daha iyi anlıyor.
Şu an beta aşamasında ve ücretsiz. Resmi lansmanla birlikte fiyatlandırma açıklanacak.
Uzun dökümanlarla çalışıyorsanız Gemini 2.5 Pro şu an piyasadaki en iyi seçenek. Ancak kısa promptlarda GPT-4o hala daha hızlı.
Siz denediniz mi? Görüşlerinizi merak ediyorum!
Google Gemini 2.5 Pro Resmen Duyuruldu: Tüm Benchmark'larda GPT-4o'yu Geride Bıraktı
Claude 3.7 vs GPT-4.1 vs Gemini 2.5 Pro: 2025'in En Kapsamlı Model Karşılaştırması
Mega Prompt Rehberi 2025: GPT-4o, Claude ve Gemini için Kanıtlanmış 15 Teknik
Claude 3.7 Sonnet vs GPT-4.1 vs Gemini 2.5 Pro — Mayıs 2025 Güncel Karşılaştırma
OpenAI Sora artık herkese açık — video üretiminde devrim mi?
Llama 3.3 70B vs GPT-4o — açık kaynak artık yeterli mi?
"Google Gemini 2.5 Pro duyurusu ve ilk iz..." başlığıyla ilgili konular otomatik listelendi.